Sådan finder du den bedste badmintonketcher

I dag findes der rigtig mange forskellige badmintonketchere, og det kan være svært at finde ud af hvilken ketcher man skal vælge. Derfor vl vi gennemgå nogel punkt som har betydning for hvad din ketcher kan og ikke kan.

Vi har fået hjælp fra eksperterne på badminton-nyt.dk og her kan du se et stort udvalg af badmintonketchere.

Spillertype og niveau

Den bedste badmintonketcher for en spiller er ikke måske ikke den bedste ketcher for en anden spiller. Det skyldes at en defensiv spillestil kræver en type ketcher og en offensiv stil kræver en anden. Ketcherens egeneskaber er afhænger af følgende:

  • Opstrengning: En hård opstrengning er god for spilleren med god teknik, men kan også være hård ved kroppen. Proffessionelle har typsik en hårdhed i opstrengning på 13-15kg, hvorimod helt nye spillere vil have fordel af en opstrening på 7-9 kg.
  • Vægtfordeling: Der findes tre varianter, nemlig hovedlet, neutral og hovedtung. Er du en defensiv spilerl så vil en hvodelet ketcher ofte passe dig, horimod den hovedtnge passer til en aggressiv single spiller. En neutral ketcher er mere til den klassiske allround spiller.
  • Fleksibiliet: Når man snakker om fleksibilitet så er det i forhold til ketcherens skaft. Her gælder de samme principper som ved opstreningen. En proffesionel spiller vil typisk have bedste af et stift skaft, hvor en nybegynder får mest glæde af en ketcher med mere fleksibelt skaft.